Om OSS

Välkommen, kul att du är intresserad av de underbara raserna Dansk Svensk Gårdshund och Rhodesian Ridgeback! Teamet Campbell är en liten kennel som funnits sedan 2016. Än så länge har vi inte haft några egna valpkullar utan istället varit ägare av en Gårdshundshane som lämnat fyra kullar efter sig på andra kennlar runt om i landet. Planen är dock att vi nu i liten skala ska ta steget och få egna valpar hos oss.  
Vi är en familj bosatta strax söder om Uppsala i ett område med närhet till all slags sport och friluftsliv. Vår familj består av två vuxna( Louise och Johan) samt fyra barn och för närvarande fyra Dansk Svenska Gårdshundar och en Rhodesian Ridgeback. Våra hundar hänger med på allt vi gör, från lydnadsträning, viltspår, löpträning, skidåkning och fjällvandring till stalltjänst och tv-kvällar i soffan.

Intresset för hundar har Louise med sig från barndomen och den första egna hunden blev en chokladbrun Labrador Retriever som hette Ida född 1980. Det blev många kurser på Brukshundsklubben och Ida var dessutom en högt älskad kompis hos både släkt, vänner och alla i kvarteret. I tonåren startade Louise och hennes bästis ett hundpensionat som var öppet under ett antal sommarlov med många återkommande gäster. Att få möjlighet att lära känna så många olika hundraser och på nära håll studera hundars beteende i olika situationer var mycket lärorikt och intressant. I vuxen ålder flyttade den första gemensamma hunden in 2006.

Målet med uppfödningen av Dansk Svensk Gårdhund är att behålla och medverka till att rasen fortsätter vara trevlig, positiv och social till temperamentet. Det är också viktigt att värna om den genetiska variationen och såklart hälsan. Kort sagt en frisk, flexibel och glad ras som fungerar bra i samhället.