Skogssorkens Julius "Julle"
SE 60664/2011
2011-11-04,
HD B, Indivduellt index 97, SE UCh, BPH

Julius är vår första gårdshund och kommer från Skogssorkens kennel i Stockholm. Han blev vår familjemedlem tack vare vår äldsta son som förälskat sig i rasen efter att ha träffat Gårdshundar i rasmontern på Stockholms hundmässa 2008. Sedan var han fast och efter att han släpat med oss övriga familjemedlemmar till rasmontern under kommande år blev vi också helt sålda på denna positiva, alerta, sociala och kärleksfulla ras.
Julle har allt man kan önska sig han är positiv, lekfull  och vill gärna hänga med på vad vi än hittar på. Han är inte känslig för väder och vind utan ställer alltid upp och är världens bästa kompis oavsett om det är en slaskig höstpromenad mitt i city till att dyka från bryggan varma sommardagar på vårt sommarställe. Är någon sjuk ställe Julle direkt upp och agerar sällskap och värmedyna en hel dag i soffan utan problem.
Julle har tränat/tränar lydnad, rallylydnad, agility, viltspår, nosework och dragsport. Han älskar allt! Han gjorde också ett jättefint BPH för några år sedan och är skottfast.
Julius är sedan några år tillbaka pensionerad/kastrerad avelshane och har 16 valpar fördelat på fyra kullar efter sig. En av hans döttrar Pixie bor hos oss.